Vegetarisk chili!

Det här åt vi till lunch idag, och det vå så otroligt jäkla gott så jag måste dela med mig av receptet här! Sötpotatisen är verkligen pricken över i:et. Och vi åt det med en klick guacamole och en bit pitabröd. Så gott, ni måste testa! 

 
Har tittat några mornar på Jamie Olivers program och blivit så inspirerad! Så sökte efter hans recept och det var då jag hittade denna.
 
Ingredienser (4 personer) 
2 medelstora sötpotatis ca 500 gram
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
flingsalt
nymald svartpeppar
2 klyftor vitlök
olivolja
1 lök
1 röd paprika
1 gul paprika
lite torkad eller färsk koriander
1 röd chili
1 grön chili
1-2 * 400 gram bönor
2* 400 gram krossade tomater


Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och skär sötpotatisen i lagom bitar. Häll över olivolja och krydda med lite av spiskummin, kanel, salt, peppar. Rosta i ugnen i 40 minuter tills de är gyllene och klara.
3. Under tiden tillred resten av chilin.
4. Skär löken i bitar.
5. Skär paprikan i lagom stora bitar.
6. Skala och finhacka vitlöken
7. Ta bort kärnorna från chilin och skär i lagom stora bitar som du lätt kan lyfta ut om det blir too much.
8. Ta fram en stor gryta. Häll i olivolja och värm upp. Lägg därefter i lök, vitlök och paprika. Stek mjukt i 5 minuter.
9. Häll i resterande kryddor och koka i ytterligare 5-10 minuter.
10. Häll av vattnet från bönorna och häll i grytan tillsammans med tomaterna, koka upp och låt det sedan småkoka i 25-30 minuter. Låt det reduceras, men kolla så det inte blir för tjockt tillsätt i så fall extra vatten.
11. Tillsätt sötpotatisen, smaka av med salt och peppar och ev färsk koriander.

Servera med gräddfil, guacamole, sallad och ett gott bröd.
Kost | |
Upp