Vegetarisk chili!

Har tittat några mornar på Jamie Olivers program och blivit så inspirerad! Så sökte efter hans recept och det var då jag hittade denna.
Ingredienser (4 personer)
2 medelstora sötpotatis ca 500 gram
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
flingsalt
nymald svartpeppar
2 klyftor vitlök
olivolja
1 lök
1 röd paprika
1 gul paprika
lite torkad eller färsk koriander
1 röd chili
1 grön chili
1-2 * 400 gram bönor
2* 400 gram krossade tomater
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och skär sötpotatisen i lagom bitar. Häll över olivolja och krydda med lite av spiskummin, kanel, salt, peppar. Rosta i ugnen i 40 minuter tills de är gyllene och klara.
3. Under tiden tillred resten av chilin.
4. Skär löken i bitar.
5. Skär paprikan i lagom stora bitar.
6. Skala och finhacka vitlöken
7. Ta bort kärnorna från chilin och skär i lagom stora bitar som du lätt kan lyfta ut om det blir too much.
8. Ta fram en stor gryta. Häll i olivolja och värm upp. Lägg därefter i lök, vitlök och paprika. Stek mjukt i 5 minuter.
9. Häll i resterande kryddor och koka i ytterligare 5-10 minuter.
10. Häll av vattnet från bönorna och häll i grytan tillsammans med tomaterna, koka upp och låt det sedan småkoka i 25-30 minuter. Låt det reduceras, men kolla så det inte blir för tjockt tillsätt i så fall extra vatten.
11. Tillsätt sötpotatisen, smaka av med salt och peppar och ev färsk koriander.
Servera med gräddfil, guacamole, sallad och ett gott bröd.
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
flingsalt
nymald svartpeppar
2 klyftor vitlök
olivolja
1 lök
1 röd paprika
1 gul paprika
lite torkad eller färsk koriander
1 röd chili
1 grön chili
1-2 * 400 gram bönor
2* 400 gram krossade tomater
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och skär sötpotatisen i lagom bitar. Häll över olivolja och krydda med lite av spiskummin, kanel, salt, peppar. Rosta i ugnen i 40 minuter tills de är gyllene och klara.
3. Under tiden tillred resten av chilin.
4. Skär löken i bitar.
5. Skär paprikan i lagom stora bitar.
6. Skala och finhacka vitlöken
7. Ta bort kärnorna från chilin och skär i lagom stora bitar som du lätt kan lyfta ut om det blir too much.
8. Ta fram en stor gryta. Häll i olivolja och värm upp. Lägg därefter i lök, vitlök och paprika. Stek mjukt i 5 minuter.
9. Häll i resterande kryddor och koka i ytterligare 5-10 minuter.
10. Häll av vattnet från bönorna och häll i grytan tillsammans med tomaterna, koka upp och låt det sedan småkoka i 25-30 minuter. Låt det reduceras, men kolla så det inte blir för tjockt tillsätt i så fall extra vatten.
11. Tillsätt sötpotatisen, smaka av med salt och peppar och ev färsk koriander.
Servera med gräddfil, guacamole, sallad och ett gott bröd.